یونجه
گیاهان دارویی - یونجه
یونجه، گیاهی است غریب که امروزه در اذهان عمومی تنها به درد علوفه دام میخورد، درحالیکه در گذشته استفادههای فراوان از این گیاه پرفایده میشده است.این گیاه که عمدتاً در آسیا کشت میشود از اولین گیاهان دارویی شناختهشده برای بشر است.
یونجه
یونجه گیاهی است چند ساله یا دائمی که ریشه ایی راست و مستقیم دارد و به ریشه اولیه یونجه معروف است به موازات پیدایش ریشه اولیه، قسمت هیپوکوتیل در زیر سطح خاک قرار میگیرد و با طویل شدن زیر لپه باعث جوانه زدن و خارج شدن از سطح خاک میشود. یونجه جوانه زده در این موقع نسبت به آب بیش از اندازه، کمبود آب، شوری خاک و یا سله بستن سطح خاک حساسیت خاصی نشان میدهد. چنانچه در این موقع سطح خاک سله ببندد، زیر لپه یونجه که به صورت قوسی در زیر سطح خاک قرار گرفته است نمیتواند به سهولت سطح خاک را بشکافد واز آن خارج شود چنانچه زیر لپه یونجه بتواند از سطح خاک خارج گردد در این موقع یونجه جوانه زده فقط دارای دو لپه یا کوتیلدون است که به صورت برگهای متورم به نظر میآیند. این برگ اولیه ساده و معمولاً قلبی شکل است و شباهتی با برگهای اصلی یونجه ندارد. بعد از گذشت مدتی، نخستین برگ مرکب سه برگچهای یونجه به وجود میآید که به تدریج با ادامه رشد و نمو، سایر برگهای مرکب نیز تشکیل میشود. گیاه یونجه علاوه بر ریشه راست و مستقیم اولیه، ریشههای جانبی نیز دارد که از سلولهای حاشیه استوانه مرکزی ریشه اصلی سرچشمه می گیرندعامل موفقیت یونجه در مقاومت به کلیه عوامل نامساعد و همچنین استفاده از مواد غذایی تحت الارض، برخورداری از یک سیستم ریشه قوی میباشد. ارتفاع آن تا یک متر میرسد برگهای آن دارای سه برگچه میباشد برگچههای نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است. گلهای یونجه بشکل سبز و برنگ بنفش تیره یا آبی روشن است میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آن میباشد.
ترکیبات شیمیایی یونجه
ترکیبات شیمیایی یونجه بر حسب آن که عمل تجزیه روی این گیاه جوان (قبل از گل دادن) یا در آغاز گل دادن و یا پس از پیدایش گل انجام گیرد تفاوت مینماید. به طوری که در گیاه جوان، مقدار پروتئینها زیادتر از آغاز گل دادن و برعکس مواد سلولزی و هیدراتهای کربن آن کمتر است. آنزیمهای بسیاری در یونجه یافت میشود که از آنها میتوان به اینورتاز و پکتیناز اشاره کرد. «یونجه» شامل حدود 20 درصد پروتئین میباشد. علاوه بر اینها حاوی هیدراتهای کربن، دیاستازها، نوعی ساپوتین با اثر عطسهآور، ستنها، دو ماده رنگی، اسید فسفریک و ویتامینهای مختلف است. در خاکستر آن مقدار زیادی آهک، پتاس، اسید فسفریک، کمی منیزیم، آهن و به مقدار جزئی «آرسنیک» و «سیلیس» است.
خواص یونجه
- یونجهی پخته ملین و خشک آن قابض است، تازه آن نفاخ و افزاینده شهوت است.
- مداومت در خوردن شربت یونجه چاقکننده و مولد خون صالح و ضماد کوبیده آن با عسل محلل ورم سرد و با سرکه محلل ورم گرم است.
- یونجه مدر حیض است خصوصاً چون در حمام یا بعد از آن تناول نمایید و جهت خشونت سینه و سرفه نافع است.
- خوراک آن شیر و منی را زیاد میکند به خصوص تخم یونجه.
- مقدار ویتامین C آن 2 برابر «جعفری» و 4 برابر «لیموترش» است و ویتامین A آن از «شب کوری» جلوگیری میکند.
- یونجه همچنین مقداری ویتامین D داشته و سرشار از ویتامین K است که خوردن آن از خونریزی جلوگیری میکند و پخته آن برای رفع یبوست مفید است.
- ضماد پخته یونجه روزی 2 بار جهت رعشه مفید است.
خواص عرق یونجه
- یونجه طبیعت معتدل دارد.
- معالج رعشه و ناراحتیهای عصبی
- چاقکننده
- نیروبخش
- کاهش قند خون
- ضد شبکوری
- درمان نرمی استخوان
- تصفیه خون
- نرمکننده سینه
- قابض
- ازدیاد شیر مادران
- قاعدهآور
- موثر در ترک اعتیاد
- دارای ویتامین آ و ب
پارچه مبلی
فروش انواع پارچه مبلی ایرانی و خارجی با برترین کیفیت و نازلترین فیمت
پارچه مبلی استیل ، پارچه مبلی راحتی ، پارچه مبلی آبرنگی ، پارچه مبلی ساتن ، پارچه مبلی ترک ، چرم
44361320 - 9129171740