گیاهان دارویی

معرفی گیاهان دارویی و روش مصرف

گیاهان دارویی

معرفی گیاهان دارویی و روش مصرف

گیاهان دارویی

این وبلاگ به معرفی و نحوه مصرف گیاهان دارویی میپردازد. کلیه مطالب این وبلاگ از وب سایتهای معتر اقتباس گردیده و با ترجه مطالب وب سایتهای غیر فارسی زبان میباشد.

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب

نعناع

دوشنبه, ۲۶ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۵۳ ق.ظ

گیاهان دارویی - نعناع

نعناع گیاهی با صدها خاصیت دارویی قابل ملاحظه است که در کشورهای گوناگون مانند هند، خاورمیانه واروپا طرفداران زیادی دارد. نعناع تازه و خشک که احساس خنکی ایجاد می کند در دستور غذایی کشورهای زیادی مورد مصرف قرار می گیرد.

نعناع

نعنا گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است. این گیاه تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگ‌هایش کرک کم‌تری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌تر است. نعنا گیاهی است با ریشه هوایی و ساقه های مستقیم و چهارگوش ، و برگ های آن به طول ۳ تا ۵ سانتی متر ، متقابل ، نیزه ای یا دوکی است ، حاشیه ی آن دارای بریدگی های عمیقی است ، بریدگی های کناره آن نوک تیز است. کرک برگ های نعنا کم است. نعنا سبز معمولادر سرتاسر جهان کشت می شود. این گیاه در نواحی شمال ایران و اطراف تهران به حالت وحشی و پرورشی می روید.

خواض دارویی نعناع

  • برگ نعناع، درمان مناسبی برای رفع سردرد، تب، حالت تهوع، اختلالات گوارشی و ... محسوب می شود. سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.
  • برگ این گیاه، خاصیت ادرارآور، نشاط آور و ضد انقباض عضلانی و ضدتهوع دارد.
  • روغن طبیعی نعناع نیز خاصیت ضدعفونت، ضدالتهابی و ضدویروسی دارد.
  • ساقه و روغن طبیعی به دست آمده از درخت نعناع، درمان موثری برای سرطان های پوست، کبد، ریه و لوزالمعده است.
  • برگ نعناع با افزایش سوخت و ساز بدن، چربی اضافه بدن را می سوزاند.
  • روغن طبیعی نعناع، علایم معده درد، گرفتگی عضلانی و سندروم روده تحریک پذیر را تسکین می دهد و در نتیجه عضلات نرم و شل می شوند.
  • اسید رزمارینیک (Rosmarinic acid) موجود در این گیاه علایم گرفتگی بینی را تسکین می دهد و باعث باز شدن مجاری تنفسی می شود. برگ درخت نعناع عارضه های آسم و آلرژی را برطرف می کند.
  • این گیاه که منبع عالی بتاکاروتین است، قدرت دید را بهبود می دهد، با آکنه مقابله می کند و به پوست نرمی و طراوت می بخشد.
  • برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار برده می شود.
  • چای نعناع از تهوع صبحگاهی در دوران بارداری پیش گیری می کند.
  • برگ این گیاه به میزان چشمگیری پرمویی در بعضی از قسمت های بدن را که در زنان به علت نبود توازن هورمونی شایع است، درمان می کند.
  • ویتامین C و بتاکاروتین موجود در آن، مانند آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکال های آزاد را از بین می برد، استحکام غشایی سلولی را حفظ می کند و در نتیجه خطر بیماری های قلبی و سرطان و ... را کاهش می دهد.
  • کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و روی موجود در نعناع نقش مهمی در حفظ فعالیت های سوخت و ساز بدن دارد.
  • فیبر غذایی موجود در آن، احساس سیری و سلامتی روده ای ایجاد می کند و یبوست و بواسیر را تسکین می دهد.
  • چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.
  • سکسکه و گوش درد را برطرف می کند.
  • خمیر نعناع تهیه شده با آب و برگ نعناع، برای درمان مسمومیت غذایی کاربرد دارد. ▪ برگ های له شده آن برای سفید کردن دندان موثر است.
  • بخور روغن نعناع آرامش بخش است.

گونه های مختلف نعناع

  1.     نعنای آبی – یا نعنای مرداب
  2.     نعنای وحشی – یا نعنای ژاپنی
  3.     نعنای آسیایی
  4.     نعنای استرالیایی - نعنای رودخانه
  5.     نعنای کانادنسیس
  6.     نعنای سروینا - پونه هارت
  7.     نعنای برگاموت – نعنای لیمویی
  8.     نعنای کریسپاتا - نعنای برگ چین‌دار
  9.     نعنای کونینگامی
  10.     نعنای داهوریکا -
  11.     نعنای باریک - نعنای دیمنیکا
گیاهان دارویی - نعناع